Stamopbouw

Home
Nieuws
Liefhebber
Stamopbouw
Koppellijst
Referenties
Verkoop
Contact
Links

Hoe kom je aan goede duiven ?

Er zijn meerdere manieren om dit te bereiken namelijk;

  • Er een bak geld tegen aan gooien en "super duiven" kopen en dan hopen dat er goede duiven uit komen. Dit gaat als het met beleid gebeurt wel lukken, alhoewel het meestal niet brengt wat je er van verwacht.
  • Wat ik gedaan heb is het volgende; duiven halen bij goed spelende liefhebbers, de jongen uitzetten op serieus spelende hokken en kijken wat er van komt. Uit de beste koppels zelf jongen aanhouden en verder aanvullen met jongen uit de toppers van de hokken waar je de jongen uitzet. Zo krijg je zicht op de best renderende duiven en fris je het hok regelmatig op.

Zo kwam ik bij Anneke en Piere Faes Baarn en Herman en Dennis Beverdam Enter; liefhebbers die echte topduiven op de hokken hebben en het op prijs stellen mijn duiven uit te testen en af en toe mij te helpen aan duiven waar ik mee verder kan. Dit jaar (2016) kreeg ik van Herman  2 duiven ( Blue Dragon en Eyecather )  uit de toplijnen van G.& S. Verkerk ter versterking. Voor 2018 2 duivinnen uit zijn Geerrinckx collectie.

Zo kwamen er duiven van Anneke  en Piere Faes uit de rechtstreekse van Dyck / van Loon duiven die het bijzonder goed doen en ook de nakweek is super. Van Herman en Dennis  Beverdam komen er duiven uit speciale toppers die zij als geen ander weten te vinden, daar zij professioneel met de duiven bezig zijn en derhalve de hele wereld bereizen  en op de beste hokken komen.

In 2012 kreeg ik van G. Suykerbuyk Bergen op Zoom een paar duiven van zijn kweekhok te leen omdat hij zo content was met de duiven die ik voor hem had. Ze zijn uit de Koopman lijn ( Kleine Dirk ). Hier zijn een paar zeer mooie duiven uit gekomen die me zeer aanstaan. In 2015 zijn er 2 doffers ( de Bonte en de Geert. jr. )die uit zijn beste koppel komen en nu voor 2017 een duivin.  (Bonte duivin )

Verder van P.& A. Faes een broertje ( "Jip") van  "Helena" de 2e beste vitesseduif van Nederland 2012 en 3e Olympiade duif van Nederland. Verder  van Anneke en Pierre 2 jongen uit "halfbroer Helena x de '46". De '46 is door mij zelf gekweekt en is een van de asduiven voor P.Faes. Deze '46 is nauw verwant aan de '36  ( komt ook van mijn hok ) de 1e Asduif snelheid generaal bij A & P Faes 2013   2016 zijn er 2 doffers en 2 duivinnen uit de toplijn ( BELI met meerdere duivinnen) bij gekomen.  Voor 2018 2 duivinnen uit zijn toppers.

De seizoenen 2015 - 2016 - 2017  heeft laten zien dat het steeds beter gaat en met name de zwaardere vluchten. Bij Stern Ulft,  Roosendahl  Borculo etc. laten ze zich ook goed zien. Ook  Ben ten Barge Haaksbergen is zeer content met de  duiven die hij haalde. Verder steeds meer positieve berichten. Zo probeer ik telkens een stapje verder te komen en topkoppels te vinden waar regelmatig topduiven uitkomen.

Waar ik op let met mijn duiven is het volgende:

  • " Koppie " moeten ze hebben ( de weg naar huis kunnen vinden).Ook op het hok kun je al veel opmerken of een duif slim is en karakter heeft.
  • " Karakter ", ze moeten naar huis willen ook als het niet meezit (asduiven met kopprijzen)
  • Verder een intelligente uitstraling en "superstrak" ( meestal super ogen) "Wat is goed"??? ( De "ogentheorie" klopt tot nu toe.!!!)
  • Een afstamming met absolute toppers in meerdere generaties.
  • Een body waar ze prestaties mee kunnen leveren. Evenwichtig , vol leven en superglad.

Dit is wat ik er op dit moment van zeggen kan, misschien kan ik het nog eens aanvullen.

            Henk Berentsen

Copyright 2018 Henk Berentsen   | Webmaster : Marcel Heinen