Nieuws

Home
Nieuws
Liefhebber
Stamopbouw
Koppellijst
Referenties
Verkoop
Contact
Links

(2018) - Na een goed seizoen 2017 ga ik voor een nog beter 2018 en daar hoop ik door mijn selectiebeleid in te slagen.
Duiven die me op het hok om diverse redenen ( vitaliteit, karakter, etc.) niet aan staan gaan er uit. Die duiven waar de jongen niet het niveau hebben waar gemaakt die je er van zou kunnen verwachten kunnen ook vertrekken.
De " 06 x 08 " lijn blijkt telkens weer boven te komen en blijkt een "super stamkoppel " Ook in 2016/2017 kwamen ze weer naar voren.
Wat blijft zijn die duiven die aan al mijn eisen voldoen en hun plaats hebben waar gemaakt. Ook dit jaar wordt er weer streng geselecteerd  en aangevuld met jongen uit de beste koppels, nazaten "06 x 08" en uiteraard nieuwe inbreng.  Van Anneke en Pierre Faes een broer ( Jip ) van "Helena" de  "2e beste vitesse duif 2012 van Nederland en 3e Olympiadeduif. Uit dit koppel wat zelf topvliegers waren komen al meerdere toppers en kan derhalve als een "super kweekkoppel" gezien worden. "Jip" heb ik al tegen  meerdere duivinnen  gezet omdat ik in deze duif een toekomstige stamdoffer zie en het ziet er voorlopig goed uit, hier komen veel positieve reacties binnen. In 2014/15/16/17 heb ik er al meerdere jongen uit die mogen blijven. Uit een Halfbroer van Helena x 'de '46 (eigen kweek en superasduif voor P&A Faes) heb ik 2 jongen gehaald en die staan me bijzonder aan.( Beli jr. en Belinda ) En dit jaar 4 jongen uit de BELI-lijn de top van zijn hok. In 2015 zijn er 2 duivinnen (de '700 en Witneusje) bij gekomen van Leon Dautzenberg uit Kerkrade, dit jaar (2016) een KLZ. NEPTUNUS  speciaal voor de 1-daagse fond. Zo zie je dat ik elk jaar selecteer en wat nieuws inbreng met de intentie het hokbestand op een hoger niveau te brengen. Voor 2016 heb ik van G. Suijkerbuijk uit Bergen op Zoom 2 prachtige doffers uit zijn beste koppel gekregen. Broers en zussen en ook halfbroers en halfzussen staan wekelijks aan de kop in Braband 2000 ( Hok Huijsmans Hogerheide )
Van Herman en Dennis Beverdam zijn in 2016  2 Verkerk duifjes ( Blue Dragon en Eyecather ) het hok komen versterken. Voor 2018 zijn er 2 Geerinckx duivinnen van Herman en Dennis het hok komen versterken.


Najaar ( 2015 ) heb ik Nico van Veen op bezoek gehad en die was verrast door de kwaliteit die hij hier aantrof. Hij heeft zijn koppeladvies er op losgelaten en hier zaten we op een lijn. Hier zitten absolute topkoppels tussen en hij verwacht voor het komende seizoen  dan ook een zeer goed stel jongen. Eind 2016 heeft hij de resultaten bekeken en was zeer content met de jongen die hij te zien kreeg. 2 Duifjes ( Jack en Jacky ) die ik van hem heb komen uit de oude Beerda /Swartjes lijnen die het ook op de diverse een hoksraces zeer goed doen.
 
Zoals alle voorgaande jaren blijven er uitsluitend enkele jongen  waarvan ik denk dat ze in mijn bestand passen en de rest gaat allemaal naar liefhebbers die er hun voordeel mee doen en in steeds meer gevallen hun hok mee kunnen versterken.

De koppellijst voor 2018 is  klaar. De foto's gaan steeds beter lukken, de duiven moeten erop staan zoals ze zijn. Geen vaste computer modellen.
Op de koppellijst kunnen de ogen  (nog) beter, iets betere belichting zodat de pupil iets kleiner is en de diepte er beter in komt. Dit komt dan dichter bij de werkelijkheid.
Langzaam maar zeker ga ik de site helemaal zelf beheren, een enkele aanwijzing van Marcel en het lukt.

Om de duiven met een gerust hart een dag over te slaan wat het voeren betreft heb ik voersilo's gemaakt die goed en betrouwbaar werken. Ook het zaad verspillen en het goed afsluitend te krijgen (en te houden) was een gepuzzel.  Dit heb ik voor elkaar gekregen door wat uit te proberen en het zo te maken dat er geen muis meer bij het voer komt en de duiven er goed bij kunnen. Ook het zoeken en 'spelen' met zaad heb ik er door een gaasrekje op de bodem te plaatsen  helemaal uit gekregen. Het werkt nu al ruim \5 jaar en ik ben er heel content mee.


    
Copyright 2018 Henk Berentsen   | Webmaster : Marcel Heinen