Verkoop

Home
Nieuws
Liefhebber
Stamopbouw
Koppellijst
Referenties
Verkoop
Contact
Links

Welkom op mijn site,

Ik ben Henk Berentsen, 65 jaar en woon met mijn vrouw Jose aan de Gaikhorst te Warnsveld. Onze 2 zonen zijn al “uitgevlogen” en hebben geen interesse in de duiven.

Al vanaf mijn jeugd ben ik gefascineerd door de postduif, mijn oudere broer Theo had al duiven en toen die in militaire dienst moest verzorgde ik de duiven. Ik deed dat schijnbaar goed, want de duiven deden het goed met o.a. een 4e Nationaal Wenen en een 2e Bondsconcours Passau, ook op de kortere afstanden deden ze het prima.

Op mijn 18e begon ik voor mezelf met duiven en dat resulteerde meteen in 1e kampioen jong in de C.C. Zutphen (460 leden) en de jaren daarna was ik telkens in de top te vinden.

In 1975 ben ik getrouwd en verhuisden we naar Warnsveld, waar ik met krijgertjes uit de buurt begon, en tot ieders verbazing meteen kampioen fond werd. Het jaar erna meteen 1e generaal club en 9e Superkampioen in de kring. Vooral op de langere afstanden ging het super.

Helaas bleken mijn kinderen allergisch te zijn voor stof en heb ik de duiven weggedaan, het kon niet anders.

In 1985 verhuisden we naar de Gaikhorst 185 te Warnsveld, hier ben ik, toen de kinderen begonnen uit te vliegen, begonnen met vastzittende kweekduiven hetgeen me uitstekend bevalt. Het vergt niet zoveel tijd en toch ben ik met duiven bezig.

Om ook hier weer de top te bereiken en duiven te kweken die met de besten mee kunnen, zet ik duiven uit op hokken die er serieus mee gaan vliegen en zo zie ik wat ze kunnen. Hokken waar ze zoal naar toe gaan zijn: H. Beverdam, Enter – P. Faes, Baarn – R. Hoff, Warnsveld – Freek Wagenaar, Voorst – G. Mouw Ermelo en natuurlijk mijn broer Theo Berentsen, Vorden. Verder deed wijlen Gerrit Lahuis, Sleen het zeer goed met mijn duiven. De laatste jaren zijn daar o.a. Geert Suijkerbuijk Bergen op Zoom, bij gekomen en niet te vergeten het topkoppel "Jacqueline en Mark" (Comb. Stern, Ulft).

Van deze liefhebbers komen er ook duiven naar mij toe uit het beste wat ze hebben. Verder hou ik natuurlijk goed bij wat de duiven die het hele land door gaan presteren, want het is mijn streven “toppertjes” af te leveren waar men wat mee kan. Verder kijk ik zelf natuurlijk ook rond om waar mogelijk versterkingen binnen te halen, Zo zijn daar dit jaar  2 toppers van P.Faes Baarn ( zus SYLVIA ) en 2 duivinnen uit de Geerinckx collectie van Herman en Dennis Beverdam Enter bij gekomen.Verder een duivin van Suijkerbuijk  uit de lijn MISS UNIVERSE daar ik hier al goede ervaringen mee heb opgedaan. Verder werd uiteraard de “06 x 08” lijn verder vastgelegd.

Zo hoop ik nog jaren van mijn hobby te kunnen genieten en heb deze site laten maken door Marcel Heinen uit Hengelo (Gld.). Alle foto’s en dergelijke heb ik zelf gemaakt en je kan wel zien dat ik geen modellenbureau heb maar echte postduiven.

Copyright © 2018 Henk Berentsen   | Webmaster : Marcel Heinen